top of page

ESKILSTUNA VÄRDSKAPSUTBILDNING

BIld Värdskapsutbildning.jpeg
Välkommen till Eskilstunas digitala värdskapsutbildning

Värdskapsutbildningen riktar sig till frontpersonal inom handel och besöksnäring i Eskilstuna och ska på lång sikt stärka den lokala handeln och destinationen för ökad konkurrenskraft. Utbildningen är helt kostnadsfri.

Värdskapsutbildningen är helt digital och deltagaren genomför utbildningen i sin egen takt. Utbildningen är kostnadsfri för deltagande företag och målsättningen är att samtliga personer som är verksamma inom lokal handel och besöksnäring i Eskilstuna ska genomföra utbildningen.

Utbildningen är framtagen av Position Eskilstuna, Destination Eskilstuna och Yobber. Utbildningen är helt digital och du gör den i din egen takt. 

 

Syftet med den här utbildningen är att ge dig som ofta möter besökare i vår stad, en grundläggande utbildning om allt Eskilstuna har att erbjuda. Men den innehåller också tips om hur man bemöter människor i sin yrkesroll och mycket mer.

 

En småbarnsfamilj kanske frågar om tips på ett barnvänligt museum, ett pensionärspar vill veta var man köper ekologiskt surdegsbröd och en historietörstande turist vill veta var de äldsta fornlämningarna finns. Du kommer kunna föra vidare spännande historia och ovärderliga tips till besökare när du läst utbildningen. 

 

Det finns tre utbildningstakter och det innebär att du kommer få utbildningen skickad till din mejl: lite varje dag, var tredje dag eller var femte dag. Oavsett vad du väljer kommer du kunna genomföra utbildningen i din egen takt och har upp till

7 månader på dig att slutföra utbildningen.

 

När du är klar kommer du få ett diplom.

 

Här signar du upp dig för utbildningen!

 

 

 

Har du frågor om utbildningen är du varmt välkommen att mejla info@eskilstunavardskapsutbildning.se

KOSTNADSFRITT UTBILDNINGSPAKET TILL DIG SOM AKTÖR I ESKILSTUNA

Nu har ni möjlighet att kompetensutveckla ert företag i digital marknadsföring.Vill du bli bättre på sociala medier och möjligheterna att öka din försäljning? Nu finns en digital utbildning som alla aktörer i Eskilstuna kan ta del av, helt kostnadsfritt.

Du ser varje avsnitt som korta filmer, laddar ner pdf:er med instruktioner och tips och får länkar till sidor, resurser och tips på verktyg. Du kan göra allt i din egen takt och du kan se filmerna hur många gånger du själv vill.

Utbildningen innehåller följande kapitel: 

 

 • Instagram inkl reels och guider

 • Google My Business

 • Sökordsoptimering

 • Google Ads

 • Google Analytics

 • Tripadvisor

 • Facebook för företag

 • Visual Merchandising/skyltning

För att ta del av utbildningen fyller du i formuläret nedan så får du ett mejl tillbaka av med instruktioner och inlogg.

Utbildningen är framtagen av Citykompetens, ett samarbete mellan flera olika städer och ett led i arbetet med att möta digitaliseringen samt att få alla aktörer i Eskilstuna att stå bättre rustat för framtiden.

Bakom initiativet här i Eskilstuna står Position Eskilstuna, Kompetensgallerian och Nyföretagarcentrum.

Nyföretagarcentrum erbjuder ytterligare hjälp genom personlig och kostnadsfri rådgivning för just din verksamhet. 

Vill du boka tid för rådgivning hos Nyföretagarcentrum gör du det här

Fyll i formuläret för att ta del av utbildningarna 
citykompetens.se.png
KOMPETENSUTVECKLA DINA MEDARBETARE VIA SNABBSPÅR! 

Med anledning av Coronapandemin har Position Eskilstuna fått in önskemål från medlemmar att erbjuda snabbspår för kompetensutveckling av korttidspermitterade, varslade eller timanställda medarbetare. Att studera under korttidspermittering eller varsel har gjorts möjlig utan att det påverkar de stöd som arbetsgivare och medarbetare tar del av genom riktade åtgärder i samband med Coronapandemin.

Samarbete mellan Position Eskilstuna och Kompetensgallerian

Tillsammans med Kompetensgallerian har vi nu skapat möjligheten för dig som är arbetsgivare inom besöksnäring och handel att erbjuda medarbetare kompetensutveckling utan att vänta in specifika kursstarter. Vi kallar det snabbspår!

Vad innebär snabbspår?

Samarbetet med Kompetensgallerian ger dig som arbetsgivare chansen att erbjuda medarbetare möjlighet att påbörja studier under 2021, antagning sker var femte vecka. Möjlighet kan finnas till individuell start mellan ordinarie antagning. Arbetsgivare och medarbetare beslutar lämplig studietakt. Någon medarbetare kanske har möjlighet att studera på heltid medan andra bäst studerar och arbetar parallellt.

 

100% = ca 5 veckor (heltid)
50% = ca 10 veckor (halvfart)
25% = ca 20 veckor (kvartsfart)

 

Vem kan söka utbildningarna?

Medarbetare som är korttidspermitterade, varslade eller har en timanställning kan ta del av utbildningarna. Snabbspåren är framtagna utifrån de önskemål som framkommit från arbetsgivare inom besöksnäring och handel. De förkunskaper som krävs av den studerande är grundskola eller motsvarande. Samtliga utbildningar har gymnasienivå, ger 100 poäng och betyg. 

 

Varför bör du som arbetsgivare uppmuntra medarbetare att anmäla sig till en eller flera snabbspår?

Under Coronapandemin har ett antal av våra medlemmar varit tvungna att korttidspermittera eller varsla medarbetare. I dialog med våra medlemmar kring åtgärder har just kompetensutveckling och möjlighet för omställning blivit aktuell. Nu har du som arbetsgivare chansen att erbjuda dina medarbetare:

 

 • omställning till nya arbetsuppgifter,

 • omställning till annan tjänst 

 • eller kanske till och med omställning till ett yrke i en helt annan bransch

 • på timanställning som med extra kunskaper kan kvalificera sig till fast anställning?

 

Anledningarna för dig som arbetsgivare är många att uppmuntra medarbetare till studier.

 

Fakta om utbildningarna

Samtliga utbildningar som erbjuds sker inom ramen för Komvux Distansutbildningar och medarbetaren studerar på Hermods. I dagsläget är det ca 100 stycken utbildningar upphandlade. Hermods erbjuder en mängd distanskurser inom områden som:

 

 • Handel och Administration

 • Hotell och Turism

 • Ekonomi och Juridik

INTRESSEANMÄLAN

Är du arbetsgivare inom besöksnäring och handel i Eskilstuna och vill veta mer kring snabbspår för dina medarbetare?

 

Vänligen kontakta Kompetensgallerian i Eskilstuna

kompetensgallerian@eskilstuna.se

  

bottom of page