top of page

OM POSITION ESKILSTUNA

Vi positionerar, utvecklar och påverkar

Position Eskilstunas syfte är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen för att öka Eskilstunas attraktionskraft. Föreningens mål är att vara ett oberoende aktivt nätverk som verkar för bättre förutsättningar för Eskilstunas näringsliv samt att bidra till att marknadsföra Eskilstuna Kommun som arbetsplats, handelsplats, bostadsort och besöksmål. Föreningens vision är att Eskilstuna växer och stärker näringslivet.

Vem kan vara medlem?

Föreningen vänder sig till organisationer, företag, föreningar och myndigheter som i sina verksamheter verkar i Eskilstuna Kommun. Oavsett vilket bransch eller näring ni verkar inom har ni nytta av ett starkt näringsliv som alla arbetar för en attraktivare stad och levande stadskärna.  

Föreningen samverkar väldigt nära Hotell och Restaurang Föreningen, Destination Eskilstuna, Affärsplan Eskilstuna och Eskilstuna Kommun. 

Position Eskilstuna är en fusion mellan Cityföreningen i Eskilstuna och Destination Eskilstuna Näringsliv Ekonomisk förening (DeNef). Föreningen har idag 100 medlemmar.

Om oss: Om

VÅR STYRELSE

Presentation av Position Eskilstunas Styrelse 

Emelie Gard.jpeg
Eric Johansson.jpg
Annica Skoog.jpg
Anders Lundberg.jpg
Matthilde Stavehaug.jpg
Alexander Lundvall.jpg
Veronica Gustafsson.jpg
Michael Petersson.jpg
Anders Orre.png

Ordförande Emelie Gard – Eskilstunabo sedan 2008 med starkt engagemang för Eskilstunas näringsliv och dess utveckling. Driver kongressbyrån Happy Meetings i Eskilstuna. Har under hela sitt arbetsliv varit verksam inom besöksnäringen med fokus på möten och konferens. Brinner starkt för samverkan och att det är tillsammans som vi kan göra skillnad. 

Ledamot Eric Johansson – VD för Sundbyholms Slott och Sundbyholms Travrestauranger. Har tidigare arbetat internationellt inom ABB, Ericsson, Dow Corning och Dow Chemical. Arbetar som valnämndens ordförande i Svenska Möten. Tidigare verksam i styrelserna för Svenska Möten och Countryside Hotels. Arbetar i Destination Eskilstunas styrelse och diverse nätverk i Eskilstuna. Starkt engagerad i Eskilstunas besöksutveckling.

 

Ledamot Annica Skoog – Leg. Tandhygienist och Leg. Sjuksköterska från början. Sadlade om och öppnade inredningsbutiken Wäsby Magasin 2011. Driver tillsammans med andra entreprenörer i Väsbyholm, ute på landet, ”Butikerna på Wäsby”. Butikerna är belägna i gamla lador och stall som varsamt renoverats både exteriört och interiört.

Ledamot Anders Lundberg – Yrkeslärare på Zetterbergsgymnasiet Handels- och administrationsprogrammet. Undervisar bland annat i service, bemötande och försäljning. Var tidigare butikschef på Stadium i 21:an med engagemang i Eskilstuna innerstad. Har också arbetat 10 år på Stadium i Tuna Park.  Vill bidra med erfarenhet av att driva butik i centrum i tuffa tider och skapa tillfällen för eleverna i skolan att engagera sig i näringslivet i Eskilstuna. 

Ledamot Mathilde Stavehaug – Artist, konferencier, producent samt VD för Eskilstunarevyn som brinner för musik, scenkonst och underhållning och har trots sin unga ålder gedigen utbildning och erfarenhet inom branschen. Hon vill ta Broadway till Eskilstuna och drömmer om att skapa ett Eskilstuna som utstrålar vad hon själv tror på: att allt är möjligt.

Ledamot Alexander Lundvall – Född och uppväxt i Eskilstuna med en stark tro på stadens framtid. Har en bakgrund i kommunpolitiken och flertalet ideella organisationer i staden. Vill bidra till att involvera fastighetsägarna i stadens utveckling och synliggöra hur bra Eskilstuna är som bostadsort. Driver ett antal lokala fastighetsprojekt.

Ledamot Veronica Gustafsson – Centrumchef på Tuna Park. Har ett stort engagemang för Eskilstuna och vill gärna bidra till att Eskilstuna blir en attraktivare stad att leva och bo i, både genom sitt yrke men också genom sitt engagemang i olika styrelser och nätverk. Har lång erfarenhet från ledande positioner inom besöksnäringen både inom hotell och handel. Styrelseledamot i Destination Eskilstuna.

Ledamot Micael Peterson – Inkluderingsansvarig på RF-SISU Sörmland med stort hjärta för integrationsfrågor inom idrotten. Arbetar också som samordnare för rörelsesatsningen i skolan samt projektledare för Idrottens Dag. Vill bidra till att Eskilstuna blir en stad där besökarna inte bara kommer och tittar på idrott, utan också komma hit för att utöva idrott.

Ledamot Anders Orre – Kommersiell fastighetsförvaltare på Corem och inbiten eskilstunabo. 20 år i fastighetsbranschen inom den kommunala och privata sektorn samt som egen företagare. Har arbetat mycket med fastighets-, stadsdels- och ortsutveckling genom åren. Målet är att kunna bidra till att ändra bilden av staden. Eskilstuna skall vara en stad man väljer att leva, verka och bo i.

 

 

 

 

bottom of page