OM POSITION ESKILSTUNA

Vi positionerar, utvecklar och påverkar

Position Eskilstunas syfte är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen för att öka Eskilstunas attraktionskraft. Föreningens mål är att vara ett oberoende aktivt nätverk som verkar för bättre förutsättningar för Eskilstunas näringsliv samt att bidra till att marknadsföra Eskilstuna Kommun som arbetsplats, handelsplats, bostadsort och besöksmål. Föreningens vision är att Eskilstuna växer och stärker näringslivet.

Vem kan vara medlem?

Föreningen vänder sig till organisationer, företag, föreningar och myndigheter som i sina verksamheter verkar i Eskilstuna Kommun. Oavsett vilket bransch eller näring ni verkar inom har ni nytta av ett starkt näringsliv som alla arbetar för en attraktivare stad och levande stadskärna.  

Föreningen samverkar väldigt nära Hotell och Restaurang Föreningen, Destination Eskilstuna, Affärsplan Eskilstuna och Eskilstuna Kommun. 

Position Eskilstuna är en fusion mellan Cityföreningen i Eskilstuna och Destination Eskilstuna Näringsliv Ekonomisk förening (DeNef). Föreningen har idag 100 medlemmar.

 

VÅR STYRELSE

Presentation av Position Eskilstunas Styrelse 

Övre raden från vänster

Ledamot Anders Orre –  Kommersiell fastighetsförvaltare på Klövern AB. Inbiten Eskilstuna bo. 20 år i fastighetsbranschen både inom den kommunala, privata sektorn och som egen företagare. 

Arbetat mycket med fastighet, stadsdels samt ortsutveckling genom åren. Målet är att kunna bidra till att ända bilden av staden. Eskilstuna skall vara en stad man väljer att leva, verka och bo i.

Ledamot Veronica Gustafsson – Centrumchef på Tuna Park sedan 4 år. Har lång erfarenhet från chefspositioner inom besöksnäringen både inom hotell och handel. Styrelseledamot i Destination Eskilstuna. Har ett stort engagemang för Eskilstuna och vill gärna bidra till att Eskilstuna blir en attraktivare stad att leva och bo i, både genom sitt yrke men också genom sitt engagemang i olika styrelser och nätverk.

Ledamot Mathilde Stavehaug – Artist, konferencier, producent samt VD för Eskilstunarevyn och brinner för musik, scenkonst och underhållning och har trots sin unga ålder gedigen utbildning och erfarenhet inom branschen.

Ledamot Alexander Lundvall – Affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter. Född och uppväxt i Eskilstuna med en stark tro på stadens framtid. Har en bakgrund i kommunpolitiken och flertalet ideella organisationer i staden. Vill bidra till att involvera fastighetsägarna i stadens utveckling och synliggöra hur bra Eskilstuna är som bostadsort.

Ledamot Jörgen Hedberg – Distriktsidrottschef på Riksidrottsförbundet med ansvar för RF-SISU Sörmland sedan 10 år. Jörgen finns med i Eskilstunas idrottsstrategiska grupp för idrottsutveckling i Eskilstuna.

Nedre raden från vänster:

Ledamot Anna Holmström – Regionchef för Handelskammaren Mälardalen sedan 6 år tillbaka, en regional näringslivsorganisation som ägs av sina medlemsföretag i Eskilstuna/Strängnäs, Västmanland och Örebro län.  Erfarenhet av näringslivsfrågor, destinationsutveckling, marknadsföring och besöksnäring.

Ledamot Göran Pettersson – Har tidigare varit ordförande i både Hotell & Restaurangförening  i 13 år och Destination Eskilstuna Näringsliv i 6 år. Lång erfarenhet inom besöksnäringen som ägare av Vilsta Sporthotell, Best Western Plaza Hotel, Nyby Herrgård och Lilla Hotellet. Brinner för Eskilstunas bästa och medverkar i många olika nätverk för att påverka att Eskilstuna blir en attraktiv stad att besöka, etablera sitt företag i eller bo i . Har medverkat som medarrangör i flera  Parkfestivaler/Stadsfestivaler och Drakbåtstävlingar. Vill göra Eskilstuna lite roligare att leva i.

Arbetande Ordförande Emelie Gard – Eskilstunabo sedan 2008 med starkt engagemang för Eskilstunas utveckling. Brinner för samverkan och tror på samverkan. Driver parallellt med ordförandeuppdraget kongressbyrån Happy Meetings i Eskilstuna. Har tidigare arbetat på Destination Eskilstuna som ansvarig för Eskilstuna Convention Bureau i 6 år. 

 

Vice Ordförande Sofia Larsson  -