KOMPETENSUTVECKLA DINA MEDARBETARE VIA SNABBSPÅR! 

Med anledning av Coronapandemin har Position Eskilstuna fått in önskemål från medlemmar att erbjuda snabbspår för kompetensutveckling av korttidspermitterade, varslade eller timanställda medarbetare. Att studera under korttidspermittering eller varsel har gjorts möjlig utan att det påverkar de stöd som arbetsgivare och medarbetare tar del av genom riktade åtgärder i samband med Coronapandemin.

Samarbete mellan Position Eskilstuna och Kompetensgallerian

Tillsammans med Kompetensgallerian har vi nu skapat möjligheten för dig som är arbetsgivare inom besöksnäring och handel att erbjuda medarbetare kompetensutveckling under hösten, utan att vänta in specifika kursstarter. Vi kallar det snabbspår!

Vad innebär snabbspår?

Samarbetet med Kompetensgallerian ger dig som arbetsgivare chansen att erbjuda medarbetare möjlighet att påbörja studier under 2021, antagning sker var femte vecka. Möjlighet kan finnas till individuell start mellan ordinarie antagning. Arbetsgivare och medarbetare beslutar lämplig studietakt. Någon medarbetare kanske har möjlighet att studera på heltid medan andra bäst studerar och arbetar parallellt.

 

100% = ca 5 veckor (heltid)
50% = ca 10 veckor (halvfart)
25% = ca 20 veckor (kvartsfart)

 

Vem kan söka utbildningarna?

Medarbetare som är korttidspermitterade, varslade eller har en timanställning kan ta del av utbildningarna. Snabbspåren är framtagna utifrån de önskemål som framkommit från arbetsgivare inom besöksnäring och handel. De förkunskaper som krävs av den studerande är grundskola eller motsvarande. Samtliga utbildningar har gymnasienivå, ger 100 poäng och betyg. 

 

Varför bör du som arbetsgivare uppmuntra medarbetare att anmäla sig till en eller flera snabbspår?

Under Coronapandemin har ett antal av våra medlemmar varit tvungna att korttidspermittera eller varsla medarbetare. I dialog med våra medlemmar kring åtgärder har just kompetensutveckling och möjlighet för omställning blivit aktuell. Nu har du som arbetsgivare chansen att erbjuda dina medarbetare:

 

 • omställning till nya arbetsuppgifter,

 • omställning till annan tjänst 

 • eller kanske till och med omställning till ett yrke i en helt annan bransch

 • på timanställning som med extra kunskaper kan kvalificera sig till fast anställning?

 

Anledningarna för dig som arbetsgivare är många att uppmuntra medarbetare till studier.

 

Fakta om utbildningarna

Samtliga utbildningar som erbjuds sker inom ramen för Komvux Distansutbildningar och medarbetaren studerar på Hermods. I dagsläget är det ca 100 stycken utbildningar upphandlade. Hermods erbjuder en mängd distanskurser inom områden som:

 

 • Handel och Administration

 • Hotell och Turism

 • Ekonomi och Juridik

KOSTNADSFRITT UTBILDNINGSPAKET TILL DIG SOM AKTÖR I ESKILSTUNA

Nu har ni möjlighet att kompetensutveckla ert företag i digital marknadsföring.Vill du bli bättre på sociala medier och möjligheterna att öka din försäljning? Nu finns en digital utbildning som alla aktörer i Eskilstuna kan ta del av, helt kostnadsfritt.

Du ser varje avsnitt som korta filmer, laddar ner pdf:er med instruktioner och tips och får länkar till sidor, resurser och tips på verktyg. Du kan göra allt i din egen takt och du kan se filmerna hur många gånger du själv vill.

Utbildningen innehåller följande kapitel: 

 

 • Instagram inkl reels och guider

 • Google My Business

 • Sökordsoptimering

 • Google Ads

 • Google Analytics

 • Tripadvisor

 • Facebook för företag

 • Visual Merchandising/skyltning

För att ta del av utbildningen fyller du i formuläret nedan så får du ett mejl tillbaka av med instruktioner och inlogg.

Utbildningen är framtagen av Citykompetens, ett samarbete mellan flera olika städer och ett led i arbetet med att möta digitaliseringen samt att få alla aktörer i Eskilstuna att stå bättre rustat för framtiden.

Bakom initiativet här i Eskilstuna står Position Eskilstuna, Kompetensgallerian och Nyföretagarcentrum.

Nyföretagarcentrum erbjuder ytterligare hjälp genom personlig och kostnadsfri rådgivning för just din verksamhet. 

Vill du boka tid för rådgivning hos Nyföretagarcentrum gör du det här

Fyll i formuläret för att ta del av utbildningarna 
citykompetens.se.png
INTRESSEANMÄLAN

Är du arbetsgivare inom besöksnäring och handel i Eskilstuna och vill veta mer kring snabbspår för dina medarbetare?

 

Vänligen kontakta Kompetensgallerian i Eskilstuna

kompetensgallerian@eskilstuna.se