KOMPETENSUTVECKLA DINA MEDARBETARE VIA SNABBSPÅR! 

Med anledning av Coronapandemin har Position Eskilstuna fått in önskemål från medlemmar att erbjuda snabbspår för kompetensutveckling av korttidspermitterade, varslade eller timanställda medarbetare. Att studera under korttidspermittering eller varsel har gjorts möjlig utan att det påverkar de stöd som arbetsgivare och medarbetare tar del av genom riktade åtgärder i samband med Coronapandemin.

Nytt samarbete mellan Position Eskilstuna och Kompetensgallerian

Tillsammans med Kompetensgallerian har vi nu skapat möjligheten för dig som är arbetsgivare inom besöksnäring och handel att erbjuda medarbetare kompetensutveckling under hösten, utan att vänta in specifika kursstarter. Vi kallar det snabbspår!

Vad innebär snabbspår?

Samarbetet med Kompetensgallerian ger dig som arbetsgivare chansen att erbjuda medarbetare möjlighet att påbörja studier under hösten 2020, utan att vänta in specifika kursstarter. Under hösten kan kursstart ske varje vecka. Arbetsgivare och medarbetare beslutar lämplig studietakt. Någon medarbetare kanske har möjlighet att studera på heltid medan andra bäst studerar och arbetar parallellt.

 

100% = ca 5 veckor (heltid)
50% = ca 10 veckor (halvfart)
25% = ca 20 veckor (kvartsfart)

 

Vem kan söka utbildningarna?

Medarbetare som är korttidspermitterade, varslade eller har en timanställning kan ta del av utbildningarna. Snabbspåren är framtagna utifrån de önskemål som framkommit från arbetsgivare inom besöksnäring och handel. De förkunskaper som krävs av den studerande är grundskola eller motsvarande. Samtliga utbildningar har gymnasienivå, ger 100 poäng och betyg. 

 

Varför bör du som arbetsgivare uppmuntra medarbetare att anmäla sig till en eller flera snabbspår?

Under Coronapandemin har ett antal av våra medlemmar varit tvungna att korttidspermittera eller varsla medarbetare. I dialog med våra medlemmar kring åtgärder har just kompetensutveckling och möjlighet för omställning blivit aktuell. Nu har du som arbetsgivare chansen att erbjuda dina medarbetare:

 

  • omställning till nya arbetsuppgifter,

  • omställning till annan tjänst 

  • eller kanske till och med omställning till ett yrke i en helt annan bransch

  • på timanställning som med extra kunskaper kan kvalificera sig till fast anställning?

 

Anledningarna för dig som arbetsgivare är många att uppmuntra medarbetare till studier.

 

Fakta om utbildningarna

Samtliga utbildningar som erbjuds sker inom ramen för Komvux Distansutbildningar och medarbetaren studerar på NTI Gymnasiet Eskilstuna. I dagsläget är det ca 100 stycken utbildningar upphandlade. NTI Gymnasiet Eskilstuna erbjuder en mängd kurser inom områden som:

 

  • Handel och Administration

  • Hotell och Turism

  • Ekonomi och Juridik

INTRESSEANMÄLAN

Är du arbetsgivare inom besöksnäring och handel i Eskilstuna och vill veta mer kring snabbspår för dina medarbetare?

 

Vänligen kontakta Kompetensgallerian i Eskilstuna

komptensgallerian@eskilstuna.se

  

070-303 77 43

Kungsgatan 5, 632 20 Eskilstuna

©2020 av Position Eskilstuna. Skapat med Wix.com